Μενού Κλείσιμο

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Κάτω από τον κυρίως Ναό υπάρχει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, εις ανάμνηση του πρώτου Ιερού Θυσιαστηρίου και πανηγυρίζει στις 8 Νοεμβρίου. Στο παρεκκλήσιο τελείται το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων και γενικά λειτουργικές ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του υπογείου, πραγματοποιήθηκε με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη στις 11 Νοεμβρίου 2012, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Γαβριήλ, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 έγιναν εργασίες ανακατασκευής / ανακαίνισης του Παρεκκλησίου, με μόνιμη πλέον Αγία Τράπεζα. Την 7η του μηνός Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της Πανηγύρεως των Ταξιαρχών έγινε ο Αγιασμός δια τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου παρεκκλησίου από τον Αρχιμανδρίτη π.Νικόδημο Καβαρνό και την επομένη ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικός Όρθρος & Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδεικίας κκ.Θεοδώρητο, παρουσἰα του Δημάρχου της πόλεως των Βριλησσίων κου. Μανιατογιάννη Ξενοφών όπου ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως ¨ΠΙΣΤΕΥΩ¨ .