Μενού Κλείσιμο

Εφημέριοι


Σήμερα στον Ιερό Ναό  Αγίων Αποστόλων υπηρετούν χάριτι Θεού εν ομονοία, οι:

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Γαζέτας
Μάϊος 2009 – Σήμερα

Πρωτοπρεβύτερος Νικόλαος Κόντας

Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου – Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμίου & Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας

Δεκέμβριος 2017 – Σήμερα

Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Τσαπαρίκος
Οκτώβριος 2006 – Σήμερα

Πρεσβύτερος Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος

Ιούνιος 2014 – Σήμερα

Βιογραφικά Στοιχεία

     Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Γαζέτας γεννήθηκε στον Αστακό Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας το 1980, όπου και περάτωσε τις βασικές σπουδές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι το τρίτο τέκνο, του Γεωργίου Γαζέτα εξ Αετού Ξηρομέρου και της Ζωής Καρακώστα εξ Αστακού. Έχει δύο αδέλφια, τον Παρασκευά και τον Κωνσταντίνο.

     Τυγχάνει απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία καθώς και στη Συστημική Οικογενειακή Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

     Toν Aπρίλιο του 1995 χειροθετήθηκε Αναγνώστης, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου.

     Το 1997, και σε ηλικία 17 ετών, διετέλεσε Κατηχητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

     Το 2007 υπηρέτησε πλήρως τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, αρχικά στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, εν συνεχεία στο 290 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου και κατόπιν στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, με παράλληλη υπηρεσία στο Γραφείο Θρησκευτικού της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), στην Αθήνα.

     Στις 20 Δεκεμβρίου του 2008 χειροτονήθηκε Διάκονος και την επομένη, 21 Δεκεμβρίου 2008, Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

     Το Μάρτιο του 2009 και στις 2 Απριλίου 2009 (Πέμπτη του Μεγ. Κανόνος), στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, του απενεμήθη το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και συγχρόνως του ανετέθη το της Πνευματικής  Πατρότητος λειτούργημα (Πνευματικού-Εξομολόγου).

     Άπασες οι χειροτονίες και χειροθεσίες του πραγματοποιήθηκαν υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας, κ.κ. Δαμασκηνού (νυν Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου).

     Στις 4 Μαΐου 2009, διορίζεται Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Βριλησσίων. Παράλληλα, διετέλεσε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και της Ενοριακής Φιλοπτώχου Επιτροπής επί οκτώ και πλέον έτη (4 Μαΐου 2009 – 31 Δεκεμβρίου 2017), αλλά οι αυξημένες και ανειλημμένες υποχρεώσεις του τον οδήγησαν στη σημαντική απόφαση συνέπειας, σεβασμού και ευθύνης, να ζητήσει δηλαδή από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο να τον απαλλάξει από τα εν λόγω διοικητικά καθήκοντα (Πατώντας ΕΔΩ,  μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο δια του οποίου γνωστοποιούσε στους Ενορίτες την απόφασή του).

   Ως πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής-Οικογενειακός Θεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ασκεί ιδιωτικά, διά ζώσης και μέσω Skype, Ψυχοθεραπευτική και Συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

     Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαδικασία και θεραπεία των ανθρωπίνων σχέσεων, του πένθους και της απώλειας, στις τροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία, στο βίωμα των ανθρώπων με θρησκευτικού τύπου ιδεοληψίες και ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή καθώς και στη δυνατότητα εφαρμογής των γνώσεων της Ψυχολογίας στην Ποιμαντική διακονία των Κληρικών (Ποιμαντική Ψυχολογία), αλλά και στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

     Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του π. Ιωάννου και να πληροφορηθείτε για την Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας που ασκεί, πατήστε ΕΔΩ.

  Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος
π. Νικόλαος Κόντας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, όπου και περάτωσε τις βασικές σπουδές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι το πρώτο τέκνο, του Δημητρίου και της Φωτεινής Κόντα με καταγωγή από την Αγιοτόκο Λέσβο.
Έχει έναν αδελφό, τον Ηλία Κόντα.

Τυγχάνει απόφοιτος Μηχανικός του τμήματος Έργων Υποδομής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών (Τ.Ε.Ι.), αλλά και με Θεολογικές Σπουδές αρχικά στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών .

Έγγαμος κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατέρας δυο τέκνων .

Στις 08 Ιανουαρίου του 2005, με την ευλογία του Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Χριστοδούλου χειροτονήθηκε Διάκονος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Μοσχάτο από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κο. Δανιήλ και υπηρέτησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου για σχεδόν τρία έτη.

Στις 06 Δεκεμβρίου του 2007, με την ευλογία του Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Χριστοδούλου χειροτονήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, Πρεσβύτερος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κον. Ιωάννην και υπηρέτησε για δέκα έτη στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης Χαλανδρίου.

Με την ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, την 25ην Ιουλίου του 2013 του ανετέθη το οφφίκιο της Πνευματικής  Πατρότητος λειτούργημα ως Πνευματικού-Εξομολόγου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου
κον. Δαμασκηνό, ενώ την 9ην Δεκεμβρίου του 2015 του απενεμήθη το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών κον. Ιωάννην.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης Χαλανδρίου είχα τη διακονία του Ε. Φ. Τ. όπου έτυχα αρίστης συνεργασίας με φορείς τόσο εκκλησιαστικούς όσο και κρατικούς, ενώ ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ναού έχοντας την ευθύνη των Κατηχητικών τμημάτων, σε συνεργασία με τους δασκάλους των δραστηριοτήτων και εθελοντές, εργάστηκα κάνοντας προσπάθεια  προσέγγισης ποιμαντικής μέριμνας για άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας μέσα από δραστηριότητες , όπως βυζαντινή αγιογραφία, εικαστικών – κοσμήματος, παραδοσιακών χορών κ.α.
Τα χορευτικά τμήματα που ήταν υπό την ευθύνη μου βραβεύτηκαν για την επίδοση τους σε εκδήλωση της Ι.Α.Α. λαμβάνοντας συγχαρητήρια επιστολή για το έργο στον τομέα της νεότητας.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατέχω θέση  Γραμματέως στο Γραφείο Πληροφορικής και Διαχείρισης έργων, μετέχοντας σε επιτροπές διενέργειας διαγωνισμών και επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής που αφορούν έργα  προγραμμάτων ψηφιακής σύγκλισης και έργα πολιτισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έχω την ευθύνη Χειρισμού της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Εμπορείου, ΕΣΗΔΗΣ, για την Διεξαγωγή Διεθνών Διαγωνισμών Έργων, για λογαριασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συνεργάζομαι με την Τεχνική Υπηρεσία της ΙΑΑ, έχοντας διορισμό από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο σε επιτροπές για έργα που έχει την ευθύνη τους
η Τεχνική Υπηρεσία, τόσο σε επίπεδο υλοποίησης, όσο και σε επίπεδο ολοκλήρωσης και παραλαβής των.

Συνεργάζομαι με τον Υπεύθυνο του Ψηφιακού Studio Αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού για την διεξαγωγή παραγωγών (video) για λογαριασμό της ΙΑΑ.

Μετέχω ως Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της ΙΑΑ «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» συμμετέχοντας ενεργά στην ποιμαντική μέριμνα της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων της ΙΑΑ.

Από την 19η Δεκεμβρίου 2017 η Ιερά Αρχιεπισκοπή με διόρισε Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού των Αγίων ΙΒ΄ Αποστόλων Βριλησσίων.

Το έτος 2018 ανέλαβα πλήρως την ευθύνη του έργου Νεότητας του Ιερού Ναού των Αγίων ΙΒ΄ Αποστόλων Βριλησσίων, πραγματοποιώντας δράσεις για όλες τις ηλικίες νέων , ενώ παράλληλα έχω και την μέριμνα του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας.

Ο π. Ιωάννης Τσαπαρίκος γεννήθηκε στη Σάμο το 1964  και  κατοικεί στην Αθήνα  από  το 1975. Χειροτονήθηκε κληρικός το 1994 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε Θεολογία στην Α.Ε.Σ.Α. και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική, στην Εταιρία  Συστημικής  Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα Οικογένειες και Ανθρώπινα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ) και υπηρετεί από το 2006 στην Ενορία των Αγίων 12 Αποστόλων Βριλησσίων. Διετέλεσε υπεύθυνος  των τομέων Νεότητας, Γάμου και  Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέχρι το 2018 και παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης στη διακονία του νέου υπευθύνου Νεότητας. Ταυτόχρονα  ήταν υπεύθυνος για την Κατηχητική Σύναξη,  αλλά και για την αγαστή συνεργασία με  όλα τα Εκπαιδευτήρια της ενορίας, αλλά και τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Βριλησσίων. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε αυτήν την ενορία στην διοργάνωση Ομιλιών καθ’ έτος στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων, με κύριο στόχο την ενίσχυση του ρόλου της σύγχρονης οικογένειας. Διοργάνωσε και συμμετείχε και ο ίδιος δύο φορές  σε  βιωματικό σεμινάριο για την οικογένεια σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό ίδρυμα ”Διακονία’. Εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος  του ενοριακού Κύκλου Μητέρων.   Ευαισθητοποιείται στον  ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας , ιδίως  της δοκιμαζόμενης στις μέρες μας οικογένειας ,επηρεασμένος  κι από την θητεία του ως εφημέριος του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγία Σοφία” κατά το παρελθόν. Ενημερώνεται τακτικά για τις σύγχρονες προσεγγίσεις της Ποιμαντικής μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμμετέχει σε Διεθνή Συνέδρια Ψυχοθεραπείας για την οικογένεια ( EFTA).

     

……….