Μενού Κλείσιμο

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Βριλησσίων είναι βυζαντινού ρυθμού, τρίκλιτη Βασιλική, το κεντρικό κλίτος είναι αφιερωμένο στους Δώδεκα Αγίους Αποστόλους και πανηγυρίζει στις 30 Ιουνίου.

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ – ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

Με την απόκτηση τμήματος εκ του χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, τον Φεβρουάριο του 2012, το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού έχει αφιερωθεί στον Άγιο Παρθένιο Επίσκοπο Λαμψάκου τον Θαυματουργό και πανηγυρίζει στις 7 Φεβρουαρίου.

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ – ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Κάτω από τον κυρίως Ναό υπάρχει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, εις ανάμνηση του πρώτου Ιερού Θυσιαστηρίου και πανηγυρίζει στις 8 Νοεμβρίου.

ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ – ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

Δίπλα από το Ιερό Βήμα του υπογείου Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, και εφαπτόμενο αυτού, υπάρχει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 και πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου. Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου τελείται το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων και γενικά λειτουργικές ανάγκες της χειμερινής περιόδου.

Τα θυρανοίξια των δύο Ιερών Παρεκκλησίων του υπογείου, πραγματοποιηθήκαν με κάθε Εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη στις 11 Νοεμβρίου 2012, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.Γαβριήλ, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.